Vävstugan Skytteln

Arbetsdagar

Vi träffas på  torsdagar kl 13.00-16.00 för att hjälpas åt med olika aktiviteter i vävstugan under ledning av en cirkelledare. Oftast handlar det om att sätta upp vävar; varpa, solva, knyta fram etc.  Vi brukar även diskutera önskemål om framtida vävar och vilket material som behöver köpas in.

Sommarkurser

För tillfället planeras inga kurser.

Hösten 2022 och våren 2023 hade vi en genomgång av alla de moment som ingår i uppsättning av en väv och fick även en del nyttiga tips och tricks.

Utställning och försäljning

De senaste åren har vi arrangerat utställningar för att visa vad våra medlemmar har tillverkat. 2019 var temat ”Bag for Lady” där vi visade framför allt väskor av olika material,

2024 planerar vi att ha försäljning enligt nedan:

Alpackagården  6/7

Beckbyxan       21/7

Elmstanatta    26/7

samt på Julmarknad.

Lotterier

Lotterier anordnas i samband med att vi har försäljning vid marknader och liknande som t ex i samband med Elmstanatta då vi lottar ut olika vävnader som medlemmarna gjort såsom trasmattor, löpare, kuddar etc. Överskottet från lotteriet hjälper oss att hålla vävstugan i skick. 

Studieresor/Inspiration

Någon gång per år anordnas resa till andra hantverkare eller vävföreningar för att lära oss nya saker och få inspiration inför nya vävuppsättningar. Vi har bl a besökt en vävstuga och vävutställning i Mariehamn på Åland